szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A XXI. Század Intézet szerint Karácsony Gergely nem tudja folytatni azt az építkezést, amelyet az előző városvezető, Tarlós István elindított.

A XXI. Század Intézet kutatója nem tartja alkalmasnak a fővárosi vezetést a Tarlós-korszakban történt építkezések folytatására. Nagy Ervin az M1 csütörtök reggeli műsorában beszélt erről, amit azzal indokolt, hogy

a főpolgármester-helyettesek és a tanácsadók politikai hovatartozásuk alapján lettek kiválasztva, vagyis nincs szakmai kompetenciájuk, városvezetési tapasztalatuk.

A gödi önkormányzati konfliktusra utalva úgy vélekedett, hogy ideológiai ellentétek vannak az ellenzéki politikusok között, így nem tudnak egy érdekközösségben dolgozni.

Szerinte Budapesten is éles konfliktusok várhatóak. Jelenleg bénultság látszik, a Lánchíd felújításával kapcsolatban pedig "amatőrizmus" figyelhető meg, a féléves késéssel megszülető tenderkiírás ugyanis "hemzsegett a jogi hibáktól" – mondta Nagy Ervin.

Az intézetben Schmidt Mária a főigazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Karácsony a második hullámról: Készüljünk a legrosszabbra

Levelet küld a főpolgármester Kásler Miklósnak és Müller Cecíliának és tájékoztatást kér a kórházi fertőzések megelőzéséről. Karácsony szerint a koronavírus lehetséges második hullámában kiemelt feladat az idősotthonok védelme.

"Ez az egyetlen esélyünk" – Szükségállapotot hirdetne a cseh egészségügyi miniszter a koronavírus miatt

"Ez az egyetlen esélyünk" – Szükségállapotot hirdetne a cseh egészségügyi miniszter a koronavírus miatt

Kapásból börtön járhat majd nagy mennyiségű szemét illegális lerakásáért

Kapásból börtön járhat majd nagy mennyiségű szemét illegális lerakásáért

Kiütötték otthon a Manchester City-t

Kiütötték otthon a Manchester City-t