szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A döntést az intézmény a koronavírus miatti távolságtartási szabályokkal indokolta.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Hibrid oktatásra készült, mégis digitálisan fog elindulni az oktatás a Budapesti Metropolitan Egyetem egyik karán – tudta meg a hvg.hu. Olvasónk szerint az intézmény levélben közölte a hallgatókkal, hogy a távolságtartási szabályokra való tekintettel az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karon néhány órát leszámítva minden képzést interneten keresztül valósít meg.

Frissítés: Az egyetemen a hibrid képzés azt jelentette volna, hogy az előadásokat interneten, a gyakorlatokat pedig személyesen, az egyetem falai közt tartják. Ezt a rendszert találta túl kockázatosnak az intézmény, és gyakorlatait is a világhálóra költöztette. Mindössze néhány órát tartanak meg személyesen, kommunikáció és médiatudomány szakon, ezek a tárgyak neten keresztül gyakorlatilag elvégezhetetlenek. A karon lévő levelező képzések óráit szintén digitális formában tartják meg.

A hvg.hu-nak az egyetem megerősítette a hírt, és hozzátették: csak azokat az órákat tartják személyesen, amiket felszerelés hiányában nem lehet otthon elvégezni. Fazekas Barbara, az intézmény marketing és üzletfejlesztési vezérigazgató helyettese ide sorolta a művészeti kar műhelymunkáit és gyakorlatait, de mint mondta, ezeknél is szigorúan odafigyelnek a távolságtartásra.

A magyarországi felsőoktatási intézmények egyébként eltérő módon készültek az őszi kezdésre, erről ebben a cikkünkben olvashat többet.

(Címlapképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Sok tanárnak az egészsége és a pénze is ráment távoktatásra

Egy friss felmérés szerint bár a digitális távoktatást a kormányzat sikertörténetként adja el, az oktatásirányításnak alig volt köze a digitális munkarend konkrétumainak megszervezéséhez. Azt elsősorban a pedagógusok, oktatási dolgozók bonyolították, saját kútfőből – akár saját pénzből is.

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Rétvári felfestette a kormányra támadó Iványi Gábor képét

Rétvári felfestette a kormányra támadó Iványi Gábor képét

Még az idén újra felszállhatnak a Boeing 737 MAX-ok Európában

Még az idén újra felszállhatnak a Boeing 737 MAX-ok Európában