szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár múlt éjjel az MSZP pártigazgatója lemondta a Pest megyei tisztújítást, a szervezetek képviselői mégis összegyűltek Dunakeszin, és megtartották az ülést.

Az MSZP Pest megyei szervezete megtartotta a tisztújító ülésését azután is, hogy Molnár Zsolt pártigazgató lefújta a múlt éjjel a szerdára kiírt ülést – mondta a hvg.hu-nak a megyei szervezet új elnöke, Kovács Barnabás. Elmondta: a tisztújításnak szeptember 9-ig meg kellett történnie, mert egyébként nem szavazhatnának a szeptember 18-i kongresszuson, ahol többek között a párt társelnökeiről lesz döntés.

Kovács azt is elmondta, hogy Dunakeszin gyűltek össze a megyei szervezetek képviselői, és határozatképesek voltak. Az új vezető szerint, ami most zajlik, az egy politikai harc, aminek várhatóan lesznek politikai következményei is.

Kedden derült ki, hogy a szocialista párt etikai bizottsága, nem sokkal a tisztújítás előtt, feloszlatta a párt a Pest megyei szervezetét.

Molnár Zsolt szocialista parlamenti képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt kedden, hogy a gazdálkodás, a pénzügy, a tagnyilvántartás, és a helyi tisztújítás menetében történt szabálytalanságokkal indokolta a megyei szervezet felfüggesztését. Mesterházy Attila az ATV Csatt című műsorában pedig úgy reagált a történtekre, hogy személyes ügyről lehet szó, mert nagyrészt az ő támogatóit, barátait és szövetségeseit távolították el, ami hátrányt fog jelenti számára a tisztújító kongresszuson. Kovács a hvg.hu-nak ezt megerősítette. Azt mondta, többségében Mesterházy Attilát támogatnák a kongresszuson.

A szeptember 19-i tisztújításon Kunhalmi Ágnes, Győri László, Tóth Bertalan és Mesterházy is ringbe száll a társelnöki posztokért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Muszbek Mihály: Ma annyi állami pénz megy a fociba, hogy fel se tűnik a piaci forrás hiánya

Muszbek Mihály: Ma annyi állami pénz megy a fociba, hogy fel se tűnik a piaci forrás hiánya

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire