szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézményben 15 dolgozó kapta el a koronavírust, közülük öten már gyógyultan újra munkába állhattak.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Már csak tíz dolgozó koronavírusos az Országos Onkológiai Intézetben – közölte a kórház a hvg.hu-val. Az RTL Klub a múlt héten adta hírül, hogy az intézményben 15 egészségügyi dolgozót fertőzött meg a kórokozó, ez azonban a betegellátásban nem okoz fennakadást, és kizárt, hogy betegek kerültek volna veszélybe.

Érdeklődésünkre az Országos Onkológiai Intézet most azt közölte: múlt heti közleményük óta öttel csökkent Covid–19 pozitív dolgozóik száma, a gyógyult munkatársak két negatív PCR-teszt birtokában újra munkába állhattak. A betegellátás – írták – továbbra is zavartalan és teljesen biztonságos. Hozzátették:

Továbbra sem fertőződött meg egyetlen betegünk sem a járvány második hulláma alatt.”

Az egészségügyi dolgozók már a járvány első hullámában fokozott veszélynek voltak kitéve. A kormány a második hullámban a legrosszabb esetben 200 ezer ember egyidejű megfertőződésére számít Magyarországon, ebben az esetben 16 ezer embernek lesz szüksége egyidejűleg kórházi kezelésre, 800-nak pedig lélegeztetőgépre. Arról, hogy ez milyen terhet jelent az egészségügyi rendszerre, ebben a cikkünkben írtunk:

Mit ér Orbán vezénylési terve, ha egyszerűen nincs elég kórházi dolgozó?

Ágyakkal és lélegeztetőgépekkel készül a kormány arra, hogy novemberre akár 400 ezer koronavírus-fertőzött is lehet az országban, azért viszont nem sokat tett, hogy megoldódjon a krónikus létszámhiány. Az elmúlt évben egy egész egyetemi évfolyamnak megfelelő 40 év alatti orvos tűnt el a rendszerből, szakápolókat már a magánegészségügybe sem találnak, az intenzív osztályokon pedig csak találgatni tudják, mikor fog rájuk szabadulni a járvány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte vadonatúj 13 éves Bugatti Veyron várja új gazdáját

Szinte vadonatúj 13 éves Bugatti Veyron várja új gazdáját

Kovács András Péter figyelmeztet: átverés terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

Kovács András Péter figyelmeztet: átverés terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről