szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

5 milliárd forintot kaptak a rászoruló kistelepülések önkormányzatai, hogy tüzelőt vehessenek belőle.

2329 kistelepülésen juttatnak ingyenes tüzelőanyagot a rászorulóknak – közölte a Belügyminisztérium. Az idei szociális tüzelőanyag programhoz 5 milliárd forintot bocsát az önkormányzatok rendelkezésére. 

A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2021. február 15-éig osztják ki a rászorulók részére a saját szempontrendszerük szerint.

A szociális tüzelőanyag program 2011 óta működik, és az ötezer főnél kisebb lakosságszámú településeken élők tüzelőanyag felhasználásához járul hozzá. A program jelenleg az alacsony jövedelmű háztartások egyetlen központi lakásfenntartási célú támogatása. A Habitat for Humanity Magyarország szerint két éve mintegy 700 ezer ember nem tudta volna lakását felfűteni a támogatás nélkül.

A megújuló energiaforrások közé számít Magyarországon a tűzifa, a fapellet és a biomassza is. Így – mint a hvg360 cikkéből is kiderül – a megújulók használatára tett uniós vállalások teljesítésébe még a szociális tűzifa kiosztása is beleszámíthat.

Megújulómódszer

Megújulómódszer Rég nem épülnek új szélturbinák, naperőműből sem telepítenek sokat, Magyarország mégis elérte azt a zöldenergia-arányt, amit 2020-ra vállalt - bár csak egy módszertani váltással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint