szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kapa, kasza, bot is előkerült egy családi vitában, majd az egyik résztvevő fegyverrel fenyegette meg a szomszédokat, ezzel intézte el, hogy meglátogassa a Terrorelhárítási Központ.

A Monori Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei ébresztették azt a 46 éves pilisi férfit, aki szomszédainak szánt fenyegető szavait fegyverrel nyomatékosította, miután rokonságával ellátta volt veje baját.

A rendőrség közleménye szerint a rajtaütés indokaként egy, a házban induló, majd az utcán folytatódó családi perpatvar szolgált. A későbbi sértett szeptember 6-án Újszászról érkezett volt feleségéhez közös gyerekeik miatt. A 29 éves férfi és 26 éves exe a házban összeveszett, a vitába a nő hozzátartozói – élükön a 46 éves apjával – is bekapcsolódtak.

A dulakodásig fajult veszekedés az utcán folytatódott, a verekedéskor kapa, bot, kisszék is előkerült.

A sértett végül elmenekült, a felbőszült családtagok autóba pattanva és felfegyverkezve utána mentek, majd nem sokkal később visszatértek a házhoz.

Az ordibálást és veszekedést halló szomszédok az utcán figyelték az eseményeket, kérték a verekedőket, hogy fejezzék be. Senki nem hallgatott rájuk, ezért kihívták a rendőrséget. Az időközben hazatérő 46 éves apa a kocsiból kiszállva feléjük fordult, szitkozódni, és „megdöglötök” felkiáltással fenyegetőzni kezdett, miközben elővett egy fegyvert. Családtagjai ráncigálták be az udvarra, próbálták nyugtatni.

A sértett másnap kórházi ellátásra jelentkezett, a vizsgálatok megállapították, hogy az egyik ujja eltört, a tarkóján pedig vérömleny keletkezett.

Tekintettel arra, hogy a beszerzett adatok alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy a 46 éves férfi emberi élet kioltására alkalmas fegyvert tartott-e magánál, a monori rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték elfogásához. A kedd hajnalban végrehajtott akcióban több embert, köztük a 46 éves férfit és 17 éves fiát előállították, a házban tartott kutatáskor egy gáz- és riasztófegyvert lefoglaltak.

A 46 éves férfi megtagadta a vallomástételt, 17 éves fia tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A Monori Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, amelyben további gyanúsítások várhatóak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csoda kéne Trump újraválasztásához, de nem kizárt, hogy megtörténik

Csoda kéne Trump újraválasztásához, de nem kizárt, hogy megtörténik

Koronavírusos a momentumos Hajnal Miklós

Koronavírusos a momentumos Hajnal Miklós

Az elnökön kívül adócsökkentésről, varázsgombáról és sok másról is voksolnak az USA-ban

Az elnökön kívül adócsökkentésről, varázsgombáról és sok másról is voksolnak az USA-ban