szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester által közölt közvéleménykutatási adatok szerint az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja.

Bemutatta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán, hogy milyen rakpartot álmodtak meg a Fővárosi Önkormányzatban.

A tavaszi kijárási korlátozások elrendelésétől kezdve zárták le a rakpartot hétvégenként az autósok számára, illetve ezzel együtt nyitották meg a gyalogosok és a biciklisek előtt.

A főpolgármester arról számolt be, hogy a Medián készített egy közvéleménykutatást, ami szerint az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja.

Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73% ért egyet és 24% ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59% támogatja, 37% ellenzi.

Karácsony a posztban azt írta, hogy a hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb, de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára.

Azt is hozzátette, hogy a cél a RAK-PARK projekt (amelynek engedélyezési terve még 2018-ban elkészült) felgyorsítása és a kapcsolódó projektek összehangolása a Kormánnyal együttműködve.

A főpolgármester a posztjában látványterveket is közölt a rakpartról:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül