szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A független országgyűlési képviselő napokig volt karanténban.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Karanténba vonult Szél Bernadett, miután pénteken munkavégzés közben kapcsolatba került egy azóta igazolt koronavírus-fertőzöttel. A független országgyűlési képviselő eredetileg tesztelni akart, de tulajdonképpen nem tudta elintézni:

“A mi településünkön nincs Covid-teszt, a János-kórházba irányítottak, ahol a telefonközpontos először a felvőbeteg-osztályra küldött, aztán ide-oda kapcsolgattak, és a végén 'valószínűleg itt nincs tesztelés' állásfoglalással zárták a beszélgetést. A magánszektorban az első három, általam felhívott intézményben közölték, hogy csak kiszállással tesztelnek, ez a hatósági ár duplája lenne, 2-5 napon belül kijönnek, leveszik a mintát és utána 2 napon belül van meg az eredmény. Ez a mi ötfős családunknak kb. egy hét karantént jelentene – plusz extra stresszt az iskolai, óvodai kontaktoknak. Volt még kaland, de végül találtunk olyan lehetőséget, ami rövidebb átfutást jelent – persze, nem fél órás az eredmény, mint a bécsi iskolákban, mondjuk nem is 10 nap, mint az egyik választópolgárnál, akihez 4 nap után jöttek ki és utána elveszett az eredmény. Biztos van más eljárásra is példa, nálam ez konkrétan így alakult – és azért ez messze nem kellene, hogy így legyen” – írta a képviselő.

Szél tanulságként felidézte, milyen régóta követelik vele együtt sokan az ingyenes és tömeges tesztelést, majd bejegyzése végén mindenkinek sok erőt és egészséget kívánt.

Nálam is “helyzet van”: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt...

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. szeptember 30., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös videóval emlékeznek 1956-ra az ellenzéki pártok

Közös videóval emlékeznek 1956-ra az ellenzéki pártok

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása

49 milliárd forintos szuperszámítógépet rendelt az EU, ez lehet a világ legerősebbje

49 milliárd forintos szuperszámítógépet rendelt az EU, ez lehet a világ legerősebbje