szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kósa Lajos fideszes politikus szerint meggyőző fölénnyel győzött Koncz Zsófia az időközi országgyűlési választáson.

A közös, megkezdett munkát folytatná az időközi választáson győztes fideszes politikus, Koncz Zsófia, aki szerint olyan kampányt folytattak, amire az apja is büszke lenne. (A választókerületben Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő halála miatt kellett időközi választást tartani.)

A Fidesz alelnöke, Kósa Lajos a választás tanulságairól beszélt vasárnap este. Azt mondta, a kampány során kiderült, hogy az egyesült baloldal gátlástalan, a hatalomért és pénzért mindenre képesek, a választók azonban nem kértek a "Gyurcsány-féle vegyesfelvágottból."

(Mondja ezt egy olyan körzetnél, ahol az ellenzéki pártok egy jobbikos jelöltet támogattak, akinek korábbi antiszemita, rasszista kijelentései miatt a pártvezetők magyarázkodtak.)

Kósa szerint a baloldali aktivisták provokációkat követtek el, voltak, akik megpróbáltak visszaélni Koncz Zsófia nevével. Kósa azt mondta, ebben az ügyben megtették a feljelentést a rendőrségen.

A hvg.hu arra volt kíváncsi, hogy a Bőcsön szavazókat szállító autók illetve sofőrök mit kerestek annál a hotelnél, ahová a fideszes sajtótájékoztatót meghirdették, mire Kósa Lajos általánosságban válaszolt.

Arról beszélt, a választás helyszínére szabad szavazókat szállítani, akárki is csinálta ezt. Azt ajánlotta, aki bármi problémát észlelt, forduljon a rendőrséghez, vagy tegyen panaszt a választási bizottságnál. Hozzátette, a szabályok szerint a választókat a szavazat leadásakor nem lehet befolyásolni. A választás eredménye meggyőző fölényt mutatott Koncz javára - tette hozzá Kósa, aki szerint a választás eredményéhez nem férhet kétség.

A HírTv Bíró állítólagos szavazatvásárlási kísérletére kérdezett rá, mire Kósa óvatosságra intett, "az ilyen híreket nem szabad készpénznek venni", ők is kaptak egy sor bejelentést, de az aktivitsák, párttagok nem nyomozóhatóság. Megismételte, gyanú esetén bejelentést kell tenni.

A jobbikos Jakab Péter büszke volt arra az eredményre, amit az ellenzék elért, szerinte ha 50 nap alatt erre voltak képesek, 2022-ben retteghet a Fidesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

A kormány lakástámogatási programja csak a jómodú keveseknek segít

A kormány lakástámogatási programja csak a jómodú keveseknek segít