szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Székesfehérváron 57 dolgozót akartak áthelyezni Budapestre, végül csak 18 nővér ment.

Kaotikusnak írják le az orvosok és szakdolgozók az egészségügyben folyamatosan zajló áthelyezéseket. A székesfehérvári kórházban például egyik nap még 57 embert akartak átvezényelni a fővárosi Korányi Kórházba, végül másnap csak 18 nővér ment, mondta el az egyik ott dolgozó orvos az RTL Klub Híradónak.

A csatornának nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint nem egyedi az eset, bár Kunetz Zsombor elmondása szerint sokan inkább a szervezés, a fejetlenség, és a hangnem miatt panaszkodnak.

Azt támasztja alá a Napi.hu által október 3-án ismertetett eset, amely szerint az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet több mint ötven dolgozójával október elsején közölték, hogy másnap reggel átviszik őket a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetbe, hogy koronavírusos betegeket lássanak el. Az átvezényelt állományból sokan jelezték, hogy először kevés információt kaptak, azt sem tudták, hogy Egerből kell átjárniuk minden nap, vagy biztosítanak számukra szállást. 

Az egészségügyi szakértő korábban azt írta, hogy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház megszenvedheti az átcsoportosítást, a szakdolgozók átvezénylésével szerinte "kivéreztetik" a XIV. kerületi kórházat. Az Emmi később  cáfolta, hogy a működőképesség szélére került volna az intézmény.

Az RTL Klub Híradója szerint az egészségügyben dolgozók attól tartanak, ha aláírják az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, mindennaposak lesznek a hasonló átvezénylések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt