szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kórokozót egy tünetmentes konyhai dolgozó hurcolhatta be a lezárt intézménybe.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A múlt hét végéig összesen 44 ellátottról és 11 dolgozóról vagy kontaktszemélyről derült ki az egyik kiskunfélegyházai idősotthonban, hogy megfertőződött a koronavírussal. Erről a Csanyi úti intézmény vezetője beszélt a Félegyházi Közlönynek.

Gálig Erzsébet azt is elmondta, hogy a 44 gondozott közül hárman meghaltak.

Kórházi kezelésre negyven ember szorult, azokat, akiknél nem mutatkoztak súlyos tünetek, az intézményben ápolták tovább.

Annak ellenére került be a kórokozó az otthonba, hogy az igazgató állítása szerint a központi intézkedést megelőzve, augusztus 29-én látogatási és kijárási tilalmat vezettek be. A fertőzést egy tünetmentes konyhai dolgozó hurcolhatta be az intézménybe.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a fertőzés miatt be kellett zárniuk a konyhát, és mivel „a fertőzöttekkel kontaktban álló munkatársaknak is karanténba kellett vonulniuk, egyszerűen nem volt, aki dolgozzon”. Az étkeztetést egy időre a központi önkormányzati konyha vette át, a karanténba került sofőrök helyett pedig a mezőőrök dolgoztak.

A 444.hu beszélt az egyik elhunyt lakó lányával, a nő azt tapasztalta, hogy az otthonban mindent megtettek a lakók védelme érdekében, azt viszont nehezményezte, hogy az önkormányzat csak több mint egy héttel azután kommunikált az ügyben, hogy megérkeztek az első pozitív tesztek.

A kedden közölt adatok szerint az országban 52 idősotthonban van jelen a vírus, 640 fertőzött gondozottról tudnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

Kevés európai országban marad olyan kevés szabadon elkölthető pénze a családoknak, mint Magyarországon

Kevés európai országban marad olyan kevés szabadon elkölthető pénze a családoknak, mint Magyarországon