szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harmincperces járatkövetéssel indul a tesztüzem.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán jelentette be, hogy új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás–Újpalota–Angyalföld–Újpest–Pilisvörösvár–Piliscsaba útvonalon, 30 perces járatkövetéssel.

Tehát a továbbiakban az esztergomi vonalról csak Angyalföldig közlekedő elővárosi vonatok továbbhaladhatnak az eddig csak tehervonatok által használt pesti külső körvasúton Kőbánya felé.

Az október 25-től életbe lépő új menetrend szerint így újra menetrend szerinti személyvonatok közlekedhetnek a budapesti külső körvasúton, illetve utasforgalom érkezhet az új újpalotai vasúti megállóba is.

Vitézy szerint még csak tesztüzemről van szó, a vonatok rákosi végállomásai ideiglenesek, azokat Pécel irányába szeretnék továbbvezetni majd, de ez függ a Budapest–Hatvan vonal jövő évi menetrendjétől és az új emeletes motorvonatok üzembeállásától.

Új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás - Újpalota - Angyalföld - Újpest -...

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. október 21., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zelki Benjámin Vállalkozás

5-ös metró vagy elővárosi vasút? – Most dől el, mi lesz a HÉV-ekből

A szentendrei HÉV 5-ös metróra való átnevezése a legtökéletesebben mutatta meg, mi zajlik a színfalak mögött: több száz milliárd forint elköltésén megy a vita, nem mindegy ugyanis, melyik HÉV-et fejlesztenék, és mivé. Az infrastruktúra felfejlesztésére még, úgy tűnik, lesz is pénz, annál nagyobb kérdés, hogy miből cserélnék le a 98 HÉV-szerelvényt.

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Karácsonyi filmeket néznek a londoni akvárium pingvinjei

Karácsonyi filmeket néznek a londoni akvárium pingvinjei

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten