szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Göbl Richárd polgármester szerint a jegyző vállalhatatlan kijelentéseket tett és megrovásban részesítette.

Nem fogadta el jegyzője, Deák Ferenc lemondását Budakalász polgármestere, Göbl Richárd. Deák azután mondott le, miután a Telex megírta egy kiszivárgott hangfelvétel alapján, hogy egyebek mellett búzavirágnak nevezte azt a férfit, aki a náluk meghirdetett anyakönyvvezetői állásra jelentkezett, mert azt gondolta róla, hogy meleg.

A férfi pályázatát el is utasította az önkormányzat, és bár a hivatalos indoklásba mást írtak, az elutasítás valós indoka a hangfelvétel alapján az illető vélt homoszexuális beállítottsága volt.

Ezt követően írt egy levelet a jegyző, amiben azt írta, hogy bocsánatot kér, és vállalja a felelősséget.

A budakalászi polgármester most azt írta az önkormányzat honlapján, hogy mint felettesének kötelessége a felelősségre vonás, és ezt meg is teszi. "Ő maga vállalta tettét és annak rá háruló következményeit. Deák Ferenc bocsánatot kért a bántó szavakért – elsősorban az érintettől, illetve a munkatársaitól, majd nyilvános közleményében megtette ugyanezt minden ismerőse és az ismeretlenek felé is. Tettének súlyával tisztában van, ezért felajánlotta lemondását."

Göbl szerint Deák mondatai vállalhatatlanok voltak. Viszont a közleményben azt is hozzátette, hogy

engedhető-e az ellenünk sunyi és alattomos módszerekkel folyamatosan zajló lejárató kampány, a titkosszolgálati módszerekkel lehallgatott, zárt ajtók mögött elhangzott beszélgetések nyilvánosságra hozatala és az ezzel való zsarolás?

A polgármester végül úgy döntött, hogy elfogadja Deák Ferenc bocsánatkérését, de a lemondását nem. Göbl azt is közölte, hogy a jegyzőt a Köztisztviselői Törvény, valamint a helyi Hivatali Etikai Kódex előítéletektől való mentességre vonatkozó normáinak megsértése miatt megrovásban részesítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Online aukción lehet megszerezni Paul Walker BMW M1-esét

Online aukción lehet megszerezni Paul Walker BMW M1-esét

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel