szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Árvay Istvánt nem tájékoztatták arról, hogy leáll az intézmény egy része.

Mosonmagyaróvár fideszes polgármestere, Árvay István a közösségi médiából tudta meg, hogy városa kórházában a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) részlegesen felfüggesztette a gyógyító tevékenységet, mert nincsenek meg hozzá a szükséges minimumfeltételek.

A kórház szerdai közleménye szerint december 12. óta a sebészeti, traumatológiai és szülészeti-nőgyógyászati osztályon szünetel a fekvőbeteg-ellátás, helyettesítésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat jelölték ki. A Kisalföld korábban azt írta, azért állt le az ellátás, mert a koronavírus-járvány miatt hiány van az intézményben aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosból.

Árvay csütörtökön nyílt levelet tett közzé, amelyben azt írta: kimerítő és mindenre kiterjedő tájékoztatást vár az ügyben az NNK vezetőjétől, a kórház főigazgatójától, valamint a városi és megyei tisztifőorvostól is.

A polgármester azt szeretné megtudni, hogy a betegellátás melyik területei érintettek, tájékoztatták-e idejében a háziorvosokat a helyzetről, és képesek-e ellátni a betegeket ott, ahol nem érvényes a korlátozás, illetve általánosan is feltette a kérdést:

miért omlott össze a betegellátás a kórházban?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós