szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi önkormányzat nyílt közbeszerzési pályázatot indított a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok számának növelésére.

​A főváros és a kormány korábbi megállapodása értelmében a fővárosi és a kerületi önkormányzatok 5 év alatt 50 milliárd forintot fordíthatnak egészségügyi fejlesztésekre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatok finanszírozására a központi költségvetésből – írta honlapján a Főpolgármesteri Hivatal.

Azt közölték, hogy a 2020 novemberében nyújtott 2 milliárd forintos állami támogatást a Fővárosi Önkormányzat a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok számának növelésére, és ezzel együtt a budapesti daganatgyanús betegek vizsgálati várólistájának csökkentésére költi, ennek megfelelően a Fővárosi Önkormányzat uniós közbeszerzési eljárást folytat le CT és MR diagnosztikai szolgáltatások beszerzésére.

A most kiírt közbeszerzési eljárások eredményeként szélesebb körben folytatódhat a daganatgyanús budapesti lakosok CT és MR diagnosztikai vizsgálata.

Az Eurostat adatai alapján Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya az Európai Unióban. A daganatos betegségek jelentik a második leggyakoribb halálokot Magyarországon. Minden negyedik haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne az országban. 2019-ben a fővárosban 21 ezren haltak meg, és ebből 5 488 volt a daganatos halálozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén