szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

247 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hétfőre újabb 844 ember szervezetében mutatták ki az új koronavírust, ezzel 360 418 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon – írja a koronavírus.gov.hu.

A járvány az előző adatközlés óta

56 újabb áldozatot követelt, így az elhunytak száma 12 024-re emelkedett.

Az elhunytak száma legutóbb november 8-án volt hasonlóan alacsony, aznap a hivatalos közlés szerint 55 ember vesztette életét a koronavírus okozta betegség, a Covid-19 szövődményei miatt.

A gyógyultak száma jelenleg 243 092 fő, 1620-szal több, mint az előző napon. Az aktív fertőzöttek száma 832-vel csökkent, 105 302-re. Ehhez hasonló adatot legutóbb november 14-ről közöltek a hatóságok, akkor 106 205 aktív fertőzöttet tartottak nyilván. 

Kórházban 3814 koronavírusos beteget ápolnak, 21-gyel többet, mint vasárnap. Közülük 247-en vannak lélegeztetőgépen, ez a szám 7-tel csökkent.

Az előző nap óta 10 064 koronavírustesztet végeztek el – eddig összesen 3 062 132-t –, amelyeknek 8,39 százaléka lett pozitív.

Védőoltást eddig 146 695-en kaptak, közülük 9403-en már a második adagon is túl vannak. Többségük egészségügyi dolgozó. Újabb Pfizer vakcina szállítmányok érkeznek hétfőn és kedden, a két napon összesen 36 270 ember oltására elég oltóanyag fut be.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot