szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy személyben takarító, ingatlanos és rontásűző. Az ügyészség most mégis üzletszerűen elkövetett csalással és okirattal való visszaéléssel vádolja.

2019 óta dolgozott takarítónőként az a kiskunfélegyházi nő, aki ellen a közelmúltban emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség – olvasható honlapjukon. A nő az ügyészség közleménye szerint azt próbálta elhitetni áldozatával, hogy rontás van rajta, később pedig annak levételét is felajánlotta.

A vádlott azonban különös módszert választott: áldozata tárgyairól „kezdte el levenni” a rontást úgy, hogy kicsalta azokat a sértettől, ám vissza már nem adta neki ezeket. Szolgálatai fejében még 400 ezer forintot is kért. A becsapott nő megpróbálta ugyan visszaszerezni értékeit, de a közlemény szerint nem túl nagy vehemenciával, ugyanis rettegett attól, hogy a vádlott rontást szór rá.

A történet itt nem ért véget: a „rontásűző” vádlott 2020 januárjában arra is rávette a sértettet, hogy átírassa a nevére saját és édesanyja házát, így 25 millió forintnyi ingatlanhoz jutott hozzá. Mindezt a vádlottnak úgy sikerült elintéznie, hogy a szerződésben szereplő 18 millió forintot nem fizette ki. Amint viszont a nevére került az ingatlan, rögtön el is adta azt 15 millió forintért, ahonnét – korábbi ígérete ellenére – kiköltöztette a sértettet.

Az ingatlanosnak felcsapó „rontásűző” azonban itt sem állt meg: 2020 júniusában hízelgéssel szerezte meg egy szomszédjától annak személyi igazolványát és lakcímkártyáját. A 73 éves férfi irataival egy ismerősét is bevonva ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a férfi ingatlanára. Itt azonban nem járt sikerrel: az idős férfit figyelmeztették a nő cselére, így az ajándékozási szerződést érvénytelenítették.

Az „ingatlanos” kitérő után a nő visszatért a rontásűzéshez: átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével becsapott egy 86 éves sértettet is, akitől 840 ezer forintot szerzett meg.

A nőnek a bíróság előtt azért is felelnie kell, mert fiát rablás, lányát és annak élettársát pedig lopás miatt jelentette fel a rendőrségen. A nő ellen az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és okirattal való visszaélés miatt emelt vádat.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t