szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormánylap azt írta, hogy egy áruházlánc raktárosait soron kívül beoltják, és mellérakott egy fotót egy Tesco-áruszállítóról. A hivatalos cáfolat is megérkezett, de még a lap nevét sem írták le.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Közleményben cáfolta a Koronavírus Sajtóközpont azt a hírt, miszerint soron kívül oltanák be élelmiszer-áruház raktárosait. Bár a sajtóközpont már-már szégyenlősen csak annyit írt, hogy "félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban", azt érdemes tudni, hogy a kormányközeli Magyar Nemzetben jelent meg a hír, és bár a konkrét áruházat nem nevezik meg, a cikkhez kiválasztott fotón egy Tesco-áruszállító szerepel.

A lap nem csupán arról írt, hogy egy belső körlevél szerint hamarabb oltják a raktárosokat, de azt is tudni vélte, hogy az önkéntes lehetőségről ezen a héten nyilatkozhatnak a meg nem nevezett lánc dolgozói.

Soron kívül oltják be az egyik áruházlánc raktárosait

Egy vállalati belső levél szerint, ha a dolgozó úgy dönt, hogy nem él az oltással, döntésének nem lesz semmilyen negatív következménye a munkaviszonyát illetően.

A Koronavírus Sajtóközpont erre reagáló közleményében leszögezi, hogy nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik. Azt írják, hogy az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak