szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vádhatóság azt közölte: senkit nem vettek őrizetbe a koronavírus-gyógyszerekkel ügyeskedő orvoson kívül.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Korábban a hvg.hu is beszámolt az RTL Híradó értesüléséről, amely szerint harminc ember kaphatta meg soron kívül Budapesten a koronavírus elleni védőoltást.

A csatorna úgy tudta, hogy a budapesti Szent László kórház Covid-osztályán – ahol a csütörtökön az illegális gyógyszer-kereskedelem miatt elfogott orvos is dolgozik – egy másik, 42 éves doktort is őrizetbe vettek, aki a gyanú szerint hamis igazolásokat állított ki, így harmincan jogosulatlanul, soron kívül kapták meg a koronavírus elleni vakcinát. Szombaton közleményt adott ki az ügyészség a gyógyszereket illegálisan értékesítő orvos ügyében, amelyben cáfolták az értesülést. Úgy fogalmaztak,

az üggyel összefüggésben megjelent sajtóhírekkel ellentétben, más orvos gyanúsítására, őrizetbe vételére sem a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, sem más nyomozó hatóságnál nem került sor.

A csütörtökön őrizetbe vett orvos szabadon engedése miatt azonban fellebbeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban

Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket