szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felzaklató videó került ki a Facebookra kedden, amelyen egy vadász üvöltözve, a levegőbe lőve próbál elzavarni egy kutyasétáltatót, akiről azt feltételezi, hogy a kutyáját vadak hajtására használja. A felvételt készítő férfi feljelentést tett, a vadász fegyvertartási engedélyét bevonták.

Egy magát az állami vadőrszolgálat tagjaként azonosító vadászpuskás férfi állít meg egy kutyasétáltatót azon a videófelvételen, amely kedden került fel a Facebookra, és amelyet a megállított kutyás készített.

A vadőr a kutyásnak fenyegetően azt kiáltja, hogy kösse meg a kutyáját, különben lelövi. A férfi úgy ad nyomatékot a követelésének, hogy vadászpuskájával a levegőbe lő, majd a videófelvétel alapján ezután újra is tölt.

A vadőr a szöveg alapján azt feltételezi, hogy a férfi a kutyáját azért engedte el, hogy vadakat ejtsen el vele, ennek kapcsán egy "csomagot", vélhetően az elejtett állatokat kéri számon a férfin.

Az esetről a sértett kutyasétáltató feljelentést tett a Tamási Rendőrkapitányságon, így arról a Tolna megyei főkapitányságot kérdeztük meg.

A rendőrség válaszából kiderül, hogy egy 46 éves medgyespusztai férfi tett feljelentést kedden délután ismeretlen tettes ellen, aki azt megelőzően megfenyegette őt. A férfi azt mondta el a rendőrségen, hogy a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön kutyájával sétált, amikor a másik férfi ordítozni kezdett vele, hogy hagyja el a területet, miközben többször is a levegőbe lőtt.

A tamási rendőrök ezután rövid időn belül azonosították a felvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost, és a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt – írja a rendőrség.

Az elkövetőnél tartott kutatás során a nyomozók lefoglaltak egy golyós- és egy sörétes lőfegyvert, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket, melyeket a hivatásos vadász igazolvánnyal rendelkező férfi engedéllyel tartott. A rendőrök bevonták továbbá a vadász fegyvertartási engedélyét is – áll a Tolna megyei rendőrség válaszában.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják a büntetőeljárást, melynek során vizsgálják, hogy további bűncselekmények vagy szabályszegések megvalósultak-e – írják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

Terrorizmus vádjával áll bíróság előtt a Hotel Ruanda elrabolt hőse

Terrorizmus vádjával áll bíróság előtt a Hotel Ruanda elrabolt hőse