szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első becslések szerint milliós kár keletkezett a szerverszobában.

Füst miatt bejelzett a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában szerdán kora este – számolt be az MTI. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta, a füst azért keletkezett, mert

a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában Szabó Bencének, a párt szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát.

Azt is közölte, hogy nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer.

Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett.

A rendőrség a helyszínen vizsgálja az esetet, az elkövetőket visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

Közben a Jobbik kiadott egy közleményt az esettel kapcsolatban.

Azt írták, hogy egyelőre tisztázatlan, hogy a füstgránát hogyan és mikor kerülhetett az épületbe. Hozzátették, hogy a füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as volt, ezért azt feltételezik, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba.

"Amit biztosan tudunk, hogy a jobbikos kollégánk egy leltározás közben akadt rá a füstgránátra. Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, óvatlanul nyúlt hozzá. Örömteli, hogy nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott. Érdemes hangsúlyozni, hogy a leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, hiszen a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget ők maguk kértek az őrszolgálattól" - áll a közleményben.

A vétlen fiatalok tanúkénti meghallgatása folyamatban van - közölte a Jobbik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Itthon

Ragaszkodik a tárgyaláshoz a füstgránátozás miatt megvádolt Fekete-Győr András

1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség Fekete-Győr Andrásra, a Momentum elnökére, aki a vád szerint 2018-ban hivatalos személy elleni erőszakot követett el, amikor füstgránátot dobott a rendőrökre egy tüntetésen. Fekete-Győr szerint amit csinált, az nem bűncselekmény. Az ügyben csütörtökön tartották az előzetes tárgyalást a Pesti Kerületi Bíróságon.

Bocsánatot kért az Európai Szuperliga miatt a sorozatot finanszírozó JP Morgan

Bocsánatot kért az Európai Szuperliga miatt a sorozatot finanszírozó JP Morgan

Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről

Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről