szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A független képviselő azt szeretné elérni, hogy érintkezés nélkül, de legalább láthassák a gyerekeket az arra jogosultak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Müller Cecília teljes látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az ország összes gyermekotthonában és javítóintézetében március 8-tól április 7-ig. A határozat szerint csak az intézmény által szervezett szabadidős program miatt, vagy indokolt esetben az intézményvezető külön engedélyével lehet elhagyni ezeket az intézményeket.

Szél Bernadett arról ír a Facebookon, hogy több levelet is kapott, amelyek szerint az intézmények vezetői mind a gyerekek, mind a szülők felé a karantént úgy kommunikálják, hogy az totális elzárást jelent a láthatásra jogosult rokonok elől.

"Ez szörnyű helyzet, és azt gondolom, hogy a gyermekeknek iszonyúan megterhelő a bezártság plusz a hozzátartozókkal való kapcsolat teljes hiánya. Ezért lenne fontos, hogy a gyermekotthonok esetében is legyen lehetőség a szülőkkel, hozzátartozókkal való járványbiztos, érintésmentes kapcsolattartásra.

A maszkhasználati és távolságtartási szabályok megtartásával, a szabadban a vírusbiztos kapcsolattartásra lehetőséget kellene biztosítani minden intézményben"

– írta Szél Bernadett.

A 2022-es előválasztáson Budakeszin induló képviselő jelezte, hogy a tiszti főorvoshoz fordul egy olyan járványügyi szabályozás érdekében, amely egyaránt szem előtt tartja a gyermekek testi és lelki szükségleteit, illetve a rokonok érdekeit.

Szél Bernadett azt pozitívumnak tartja, hogy a határozatban engedélyezték, hogy a gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése érdekében elhagyják az otthont vagy intézetet az intézmény által szabad téren szervezett napi szabadidős tevékenység céljából.

Ez részben a független képviselő fellépésének köszönhető. Tavaly májusban, amikor a gyermekotthonokban élő gyerekek már több mint negyven napja voltak bezárva, Szél Bernadett jelezte az országos tiszti főorvosnak, hogy oldják fel a gyerekek fizikai és a mentális egészsége szempontjából is tarthatatlan állapotot. A tiszti főorvos ezután levelet küldött az intézményekbe arról, hogy kimehetnek a gyermekek a szabad levegőre, és szabad a séta a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Birtokomba került az országos tisztifőorvos határozata, ami március 8-tól április 7-ig teljes látogatási és ... Közzétette: Szél Bernadett - & nbsp; 2021. március 9., kedd

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bihari Ádám Itthon

Áldatlan állapotok vannak az áldott ünnepeken egyes gyermekotthonokban

Megalázóan alacsony bérek, munkaerőhiány, elviselhetetlen munkakörülmények, a Covid ehhez már csak a kegyelemdöfés volt - így jellemezték a gyermekotthonok egy részében uralkodó állapotokat az ott dolgozó, vagy a gyermekotthonok életére még a karantén alatt is rálátó forrásaink. A dolgozókat nem tesztelik, több otthonban felütötte már a fejét a koronavírus. A gyámok nem tudják látogatni a gyerekeket, egyes otthonokban gyereknek és gondozónak lenni is óriási kihívás. Az intézmények sokszor már abnormális szinten szorulnak adományozók, civilszervezetek segítségére. A kormány mindeközben szűkíti az örökbefogadás lehetőségeit, vagyis a már így is jócskán túlterhelt rendszerben még több gyerek maradhat benne.