szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schmuck Erzsébet szerint jó esély van arra, hogy Karácsony Gergely elindul az előválasztáson, ez esetben őt támogatják. Korábban amúgy egy párthoz tartoztak, csak aztán két részre szakadt az LMP.

Ha Karácsony Gergely elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, az LMP őt támogatja - jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke az ATV-ben. A politikus arról beszélt, "zöld miniszterelnök-jelöltet" akartak, viszont nem akarják megosztani a szavazókat, ezért támogatnák Karácsonyt.

Noha a főpolgármester még nem jelentette be indulását, Schmuck bízik benne, hogy végül ezt megteszi, amire

jó esély van.

Karácsony indulását szeretné az MSZP is, így hárompárti jelölt is lehet.

Schmuck elárulta azt is, a párt 15-18 egyéni választókerületben állítana jelöltet az előválasztásra, ami elég messze van a 106 körzettől. Korábban a Jobbik illetve az MSZP-Párbeszéd közölte, nem állítanak mindenhol jelöltet. A Jobbik elnöke annyit mondott, ott indulnak, ahol esély van legyőzni a Fideszt, az MSZP-Párbeszéd pedig 60-70 körzetben gondolkodik az előválasztásnál. A folyamatot augusztus közepén indíthatják el.

Az előválasztással kapcsolatban az összes részletkérdést még nem tisztázták, a pártelnökök abban maradtak, a következő tárgyalási körben ütik le azokat. A Momentum szakítópróbát csinálhat az online előválasztás kérdéséből, ám Schmuck szerint szó sincs arról, hogy ne lehetne online szavazni, a kérdés ennek a gyakorlati kivitelezése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!