szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábban volt belőle problémája, hogy a sógornője férje nyert megbízást.

Sajtótájékoztatón jelentette be Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, hogy péntekre véleményező közgyűlést hív össze, ahol felülvizsgálják a város közbeszerzési rendeletét. Ha átmegy a módosítás, a jövőben nem fordulhatna elő, hogy egy regnáló polgármester bármelyik rokona kap önkormányzati megbízást.

Az ügy azért lett valószínűleg sürgető, mert előző héten a Partizán vendége volt a politikus, ahol elmondta, decemberben a sógornője férje nyert egy közbeszerzést, bár állítása szerint nem tudott róla, és nem is örült neki, de mivel ő adta a legjobb ajánlatot, mellette döntött.

“Ebben a helyzetben nekem azt kellett mérlegelni, hogy szabályosan megtagadhatom-e ennek a szerződésnek az aláírását” – mondta Márki-Zay, aki akkor nem tagadhatta meg, mivel az önkormányzat anyagi érdeke is ahhoz fűződött, hogy a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó céggel kössön szerződést.

A miniszterelnök-jelöltnek bejelentkező Márki-Zay azt ígérte, hogy kormányváltás esetén nem a miniszterelnök családja fog meggazdagodni 2022 után, hanem nyílt beszerzéseket írnak ki, és mindig a legjobb ajánlatot tevő cég nyer majd. “Nem az zavar, hogy Orbán Viktor édesapja, veje vagy gázszerelője kap állami megbízásokat, hanem az zavar, hogy ezt feltűnően korrupciógyanús módon teszik, (…) a versenyt lekorlátozzák, a beszerzéseket leszűkítik egy nagyon szűk üzleti körre” – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!