szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napilap szerint az értesítő ugyan kiment, de azon nem szerepelt konkrét időpont.

A hét elején újabb SMS-behívót kaptak azok a pedagógusok, akiket az áprilisi kampányban oltottak be először a Pfizer vakcinájával és a következő napokban jutnának hozzá a második dózishoz. A Népszava több olyan esetről is tud, amikor a behívóban csak annyi szerepelt, hogy az érintett pedagógus az oltási papírján szereplő időpontban jelenjen meg.

Csakhogy a napilap szerint azon nem állt konkrét időpont, mert az első oltás napján még nem tudták megmondani egyes oltópontokon, pontosan mikor lesz lehetőség a második dózis beadására.

A Népszava olyan tanárokról is tud, akiknek már volt időpontjuk a második oltásra, ennek ellenére hétfőn ők is kaptak egy SMS-t, melyben egy teljesen más napra hívták be őket. A legnagyobb bizonytalanság viszont azok körében alakult ki, akik hétfőn két behívót is kaptak két különböző – például egy csütörtökre és egy szombatra szóló – időponttal.

A napilap szerint a kavarodást egyrészt az okozhatja, hogy hétfőn kezdődtek meg az írásbeli érettségik, és azok a tanárok, akik részt vesznek a vizsgák lebonyolításában, hétköznap nem biztos, hogy el tudnak menni az oltópontra – ezért őket az operatív törzs közlése szerint hétvégére hívják be.

A lap az ügyben érdeklődött a Koronavírus Tájékoztató Központnál, ahonnan azt a választ kapták, hogy a pedagógusok második oltása ugyanazon a kórházi oltóponton lesz, ahol az első oltás volt, és főszabály szerint az első oltáshoz igazított időpontban. A központ hozzátette, hogy eltérés csak az érettségit felügyelő tanároknál van, akik az érettségi zavartalan lebonyolítása érdekében szombatra kapnak második oltásra időpontot. Csakhogy – teszi hozzá a Népszava – a beszámolók szerint olyan pedagógusok is kaptak eltérő tartalmú SMS-eket,

akik nem is érettségiztetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!