szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szlovén miniszterelnökkel közös fotón büszkélkedett el Orbán Viktor a járvány megtöréséről aznap, amikor Szlovéniában 6, Magyarországon 124 halálos áldozatot jelentettek.

Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel közös fénykép került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára. A két kormányfő Portóban tárgyalt egymással. A képhez Orbán annyit írt ki:

A járványt megtörtük, a gazdaságot újraindítjuk.

A járványt Szlovénia valóban egész jól megtörte, a kétmillió lakosú országban április eleje óta csak három nap volt, amikor 10-nél több áldozatot követelt a koronavírus, az előző napon épp 6-ot, az új fertőzöttek száma hetek óta napi 200 és 1000 között változik. Magyarországra ez már annyira nem mondható el, lakosságarányosan az elmúlt egy hétben nálunk volt a harmadik legtöbb halálos áldozat az egész világon, a járvány kitörése óta összesítve pedig a legtöbb.

Megbeszélés a szlovén miniszterelnökkel. A járványt megtörtük, a gazdaságot újraindítjuk // Meeting with the...

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. május 6., csütörtök

Jansa és Orbán neve legutóbb akkor került be egymás mellé egy hírbe, amikor egy szlovén oknyomozó portál nyilvánosságra hozott egy dokumentumot Bosznia felosztásának terveiről, amelyet állítólag Jansa juttatott el Brüsszelbe, bosnyák és horvát újságok pedig emögött Orbán támogatását vélték felfedezni. A szlovén miniszterelnök tagadta mindezt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!