szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pest megyei 5-ös választókerületben indítják a Párbeszéd politikusát.

Dorosz Dávidot indítja a Párbeszéd és az MSZP az előválasztáson Pest megye 5. számú választókerületében – jelentette be Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, illetve Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke vasárnap Dunakeszi főterén.

Dorosz Dávid korábban klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes volt a Budapesten, tavaly mondott le a pozíciójáról. Karácsony most azt mondta, nehéz szívvel engedte el, de Dorosz eldöntötte, hogy a városházi politika után mindent feltesz arra, hogy 2022-ben változás legyen az egész országban.

A két párt a közleményében azt írta, hogy a jogász végzettségű Dorosz Dávid már 25 évesen tagja volt az Országgyűlésnek – 2010 és 2014 között a legaktívabb parlamenti képviselők egyike volt, két tucat törvényjavaslat és több mint 500 módosító indítvány fűződött a nevéhez –, és főpolgármester-helyettesként is számos projektet jegyzett: elfogadtatta a négyéves útfelújítási programot, emellett elindított több jelentős infrastrukturális és zöldfejlesztést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!