szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A román férfi és társa álrendőrként raboltak ki egy autó utasait.

Eredményes kiadatási eljárást követően a rendőrség őrizetbe vette azt a román férfit, aki magát rendőrnek álcázva állított meg egy autót, és rabolta ki az utasait - írja a police.hu.

A rendőrség 2019. április 22-én rendelt el nyomozást fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt ismeretlen tettesek ellen. Azt írták, hogyaz M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében két férfi – magukat rendőrnek álcázva – leállított egy kocsit, amelyben hárman utaztak. Az álrendőrök megfenyegették és bántalmazták a román állampolgárságú sofőrt és utasait, majd elvették a pénzüket. A rablók egyikénél egy gáz- és riasztófegyver is volt, amelyből több lövés dördül el. A két férfi kiszállította az utasokat és elhajtott az autóval, amelyet később a rendőrség kifosztva talált meg az út szélén.

A rendőrség kiderítette, hogy a bűncselekményt két román férfi követhette el, akik a rablás során még a saját kocsijuk rendszámát is meghamisították.

Mivel a feltételezett tettesek a rablás után azonnal elhagyták az országot, a rendőrség előterjesztése alapján velük szemben a járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A körözés alapján a bűncselekmény 35 éves, román állampolgárságú elkövetőjét a spanyol hatóságok 2021. március 12-én Madridban elfogták, és az eredményes kiadási eljárást követően 2021. május 7-én átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A férfit rablás, jármű önkényes elvétele , valamint egyedi azonosító jellel visszaélés miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Társát, egy jelenleg 26 éves román férfit még 2019. október 18-án Romániában fogták el. Az ő kiadatása, illetve őrizetbe vétele még 2019 novemberében megtörtént.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!