szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mire megjött az SMS, többek nem tudtak foglalni helyszínt Budapesten.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Budapestiként csak Békés megyébe kaptam időpontot

- írta a Telexnek egyik olvasója, aki azt tapasztalta, hiába kapott SMS-t, hogy foglalhat időpontot Pfizerre, a rendszer azt jelezte, nemhogy a környéken, de már Pest megyében sincs olyan oltópont, ahova tudna menni.

Más is így járt: egy másik budapesti áprilisban regisztrált, szintén kapott SMS-t, mire azonnal bekapcsolta a gépét, azonban Budapestre már nem volt szabad időpont a mostani 3 napos ablakban. Több megyét is megnézett, végül vasárnapra Dunaújvárosba sikerült foglalnia. A hvg.hu-nak több olvasója ennek a fordítottját mesélte még csütörtökön: úgy tudtak regisztrálni Pfizerre, hogy arról az SMS-t csak később kapták meg.

Volt, aki Ceglédig utazott most és majd 5 hét múlva is, az ismétlő oltásért, a doktor szerint nem ő volt az egyetlen budapesti. Egy 19 és 21 éves testvérpár szombat dél körül kapott SMS-t, akik szintén Cegléden tudtak időpontot foglalni vasárnap délutánra, a pár órával később kiértesített édesapjuk viszont már csak szerdára tudott volna foglalni, Gödöllőre.

Most 144 ezer Pfizer oltásra lehetett jelentkezni, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt ígérte, minden héten lesz nagyjából 150 ezer ilyen vakcina, amit első oltásra lehet felhasználni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!