szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A politológus szerint Lánczi András elégedett volt a főpolgármester oktatói munkájával.

Világos: ez a vita nem Karácsony Gergely oktatói-kutatói képességeiről szól, hanem csak és kizárólag politikai céljai vannak

– írja Török Gábor politológus a Facebook-oldalán a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt egyetemi oktatói munkásságáról szóló támadásokra. Török szerint, aki ebben a vitában megszólal, annak tudnia kell, hogy amit mond, azt fel fogják használni azok, akiknek ez a politikai érdekük.

A posztjában Török kitért Lánczi Andrásnak, a Corvinus Egyetem rektorának mandineres véleménycikkére, aki Karácsony oktatói pályájáról írt. "2012-ben lejárt az a nyolc év, amit az akkori törvény előírt, miszerint csak az alkalmazható egyetemen, aki maximum ennyi idő alatt megszerzi a doktori címet. Ő viszont ezt nem teljesítette, ezért 2012-ben személyesen közölte vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetnie" – írta Lánczi.

Corvinus-rektor: Karácsony Gergely képtelen volt az egyetemen elvárt teljesítményeket elérni

Lánczi András a Mandineren szállt bele a főpolgármesterbe annak egy korábbi posztja miatt.

Azt is hozzátette a rektor, hogy

másként fogalmazva, az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.

Török szerint Karácsony Gergely azért kerülhetett a tanszékre, mert Lánczi Andrást kizárólag az vezette, hogy találjon egy alkalmas embert a módszertani tárgyak oktatására. „Gergő ezt a feladatot sikeresen oldotta meg: a kurzusainak köszönhetően jelentősen emelkedett a hallgatók módszertani tudása, témavezetésével számos hallgató munkája nyert díjat azokban az években az országos tudományos diákköri versenyeken. Lánczi András minden alkalommal korrekt módon kiemelte Gergő szerepét abban, hogy az országban a Corvinus lett a legerősebb a politikatudományi képzés módszertani megalapozottságban" – olvasható a posztban.

Karácsony is megszólalt hétfő délelőtt a témában, szintén a Facebookon. Azt írta, azért nem csinálta meg a doktorit, mert amikor be kellett volna fejeznie, akkor már két éve aktív politikus volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Új mozgalmat indít Karácsony Gergely

A miniszterelnöki előválasztáson induló Karácsony Gergely arról beszélt, a demokrácia összeomlott Magyarországon, de nem bosszúra, hanem jóvátételre van szükség.