szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány hallgat róla, meddig maradnak a katonák a rendőrök mellett.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Már fél éve járőröznek a gépkarabélyos katonák a rendőrökkel a köztereken és a forgalmasabb csomópontokon, pedig azok a koronavírus-járvány miatt hozott szabályok, amelyek betartását felügyelték már nincsenek is életben – számolt be az RTL Híradó. lyen szabály volt a kijárási korlátozás és a közterületi maszkviselés is.

Jelenleg 4 ezer katona teljesít így szolgálatot.

A DK szerint azért van szükség a katonákra mert több ezer rendőr hiányzik az állományból. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő azt mondta a csatornának, hogy hamarosan súlyosabb lehet a helyzet, mert június közepétől megszűnik a felmondási moratórium is, így egy hónap múlva még nagyobb lehet a gond.

Az Országos Rendőr-főkapitányság januári adatai szerint, az év elején 3161 fő hiányzott az állományból, ez azóta nem emelkedhetett nagyon, mert megtiltotta a kormány, hogy a veszélyhelyzet idején leszereljenek. Az RTL kereste a kormányt a kérdéseivel, de nem reagáltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!