szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy hét órát töltött csődbe bent munkahelyének 40 méter magas kéményén egy acélmunkás, míg végül a rendőrségnek sikerült rávennie, hogy lejöjjön.

A 40 éves férfit ötven munkatársával együtt bocsátották el a Lengyelország déli részén lévő Sosnowiec város acélgyárából, amely a gazdasági válság során szétzilált nemzetközi acélpiac miatt már régóta a csőd szélén állt. 
 
A kéményen tiltakozó munkás azzal magyarázta kétségbeesett tettét, hogy úgy érezte, az acélgyár vezetősége elárulta őt. Elmondása szerint a dolgozókat annak ellenére rúgták ki, hogy már korábban megállapodtak velük a fizetéscsökkentésben és egyéb megszorításokban a munkahelyük megtartása érdekében.
 
A gyár csődbe jutásához még az a brüsszeli döntés is hozzájárult, miszerint vissza kell fizetnie azt a lengyel kormánytól 2003-ban kapott állami támogatást, amelyről időközben megállapították, hogy nem felel meg az Európai Unió versenyszabályzatának.

MTI Karrier

Munkahelyi megkülönböztetés egy műkar miatt

Munkahelyi megkülönböztetésről panaszkodott egy brit diáklány, akit szerinte azért ért a diszkrimináció az Abercrombie and Fitch amerikai kiskereskedelmi cég londoni vállalatánál, mert műkarja van.

Karrier

A válság a dolgozók idegeire megy

Az elbocsátások, és a további leépítésekről keringő híresztelések károsak a munkavállalók mentális egészségére. Így a gazdasági válság azokra is veszélyes, akik végül megőrizhetik munkahelyüket – írja egy friss dán felmérés alapján a Copenhagen Post.

Ha vannak meghökkentő nyári fotói, nehogy kidobja őket, egy vagyont érhetnek

Ha vannak meghökkentő nyári fotói, nehogy kidobja őket, egy vagyont érhetnek

Mikor válnak feleslegessé a boltok, ha a jövő az e-kereskedelemé?

Mikor válnak feleslegessé a boltok, ha a jövő az e-kereskedelemé?

Uniós oltalmat kapott két "Balatoni hal"

Uniós oltalmat kapott két "Balatoni hal"