Tetszett a cikk?

Nem lenne szabad nyilvánosságra hozni a menedzserszerződéseket, mivel ez visszaélésekre adna okot - állítják a munkajogászok. Szakemberek szerint az üzleti titkok és az adatvédelmi szempontok miatt is aggályos lehet egyes adatok közzététele.

Súlyos problémákhoz vezethet, ha nyilvánosságra hoznák a menedzserszerződéseket azoknál a társaságoknál, ahol a magyar állam, illetve valamely önkormányzat többségi tulajdonnal rendelkezik - hangzott el a RODIN közelmúltban megtartott konferenciáján. Egy tervezett jogszabály szerint ugyanis nem csak a munkabért és a végkielégítés mértékét kellene megismertetni a nyilvánossággal, hanem olyan elemeket is, amelyek adatvédelmi szempontból aggályosak lehetnek. A rendelet ugyanis az 1992-es úgynevezett felhatalmazó szabályra hivatkozna, amely szerint a vonatkozó adatokat is közzé kell tenni, vagyis a néven, a tisztségen és a munkakörön kívül minden közvetlenül vagy közvetetten nyújtott támogatás mértékét is tudatni kell.

Emellett a teljesítménykövetelmény is nyilvános lenne, ami viszont már tartalmazhat üzleti titkot is. Sőt, a kötelezettségvállalás ellenértéke sem maradhatna titokban, aminek alapján az is kiderülhetne, hogy az illető mennyiért menne el a konkurenciához. Ez egyértelmű előnyhöz juttatná a magánszektorban működő vállalatokat.

Munkajogászok szerint kérdés, hogy ha megszavazzák a jogszabályt, akkor mit lépne az Alkotmánybíróság, amely szerint kérdéses, hogy a közérdekre hivatkozással megszülethet-e egy olyan rendelet, amelynek következtében nagyon könnyen vissza lehet majd élni a nyilvánosságra hozott adatokkal.

Jogi aspektusok

Szakemberek kiemelik: a leglényegesebb pont, hogy a ma életben lévő szabályozás alapján ezek bizalmi szerződések, tehát tartalmukhoz senkinek semmi köze. A menedzserszerződés tulajdonképpen munkaszerződésnek tekinthető, bár elemeiben eltér attól. Fontos tudni, hogy ezen esetekben nem kell megindokolni a felmondást, és a felmondási tilalom ellenére meg lehet szüntetni a jogviszonyt.

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A cikk folytatását itt olvashatja.

Karrier

Létszámleépítés helyett: mi a megoldás?

Válság idején számos vállalat követi az ilyenkor általános, első reakcióként jelentkező magatartásformát: versengés helyett visszavonul, erőforrásait leépíti és legjobb esetben is csak várakozó állásponton marad. Ám ez aligha lehet nyerő stratégia, a sikeres vállalkozások ugyanis elébe mennek a változásoknak és különböző innovatív megoldásokkal hasznot húzhatnak a válságból.

Karrier

Az elbocsátás művészete: kitől, hogyan szabadulnak meg?

Az elbocsátás sorsfordító esemény a dolgozóknak, kényszer a munkáltatónak. Szakemberek szerint kevés az ahhoz kapcsolódó jó tapasztalat: amikor mindkét fél méltóságteljesen, egymást segítve tudja lezárni az együtt töltött időszakot. Sokkal többen számolnak be a közlés időzítése, a kifizetések elmaradása és a bánásmód körüli zavarokról.

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus