szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hagyta magát a motoros, beperelte a biztosítót, mert az nem akarta neki kifizetni a kárt, most neki adtak igazat. A biztosítónak nem pusztán a kárt, de a per költségeit is meg kell téríteni.

Másfél év alatt perelte ki a pénzét Berta Vendel a biztosítótól, pedig a balesetnél a rendőrség is azt állapította meg, hogy nem ő volt a hibás – tudta meg a Délmagyarország napilap.

A közlekedési baleset még másfél évvel ezelőtt történt, amikor a motorozó szegedi férfit elütötte egy autó. Az akkor kiérkező rendőrök is azt állapították meg, hogy nem Berta Vendel hibázott. Akkor a biztosító megállapított egy kárösszeget, ám később visszavonta ezt. Így ekkor már hiába állította több tanú és a rendőrség is azt, hogy nem Berta Vendel volt a hibás a balesetben, a biztosító nem akart fizetni neki. „ Ezután döntöttem úgy, hogy perre viszem az ügyet, hiszen egyértelmű volt, hogy nekem van igazam. Ügyvédet fogadtam, és feljelentettük a biztosítót” – mondta a férfi a lapnak.

A per 2017 februárjában indult, és ötször idézték be a bíróságra. A második tárgyalási napon meghallgatták a tanúkat, utána pedig a bíró egy független szakértő kirendelését kérte.

A per költségét is Berta Vendelnek kellett állnia, ami százezer forint volt, ráadásul, más perrel kapcsolatos költséget is neki kellett kifizetni.

Miután a szakértő is megállapította ugyanazt, amit mások is másfél évvel ezelőtt, a bíróság végül Berta Vendelnek adott igazat. Az ítéletben leírták, hogy az eredeti kárértéken kívül az összes felmerülő költséget is a biztosítónak kell fizetnie, ami lényegesen több, mint ha azonnal kifizették volna a robogóban esett kárt.

„Mindenkinek azt ajánlom, hogy ha úgy érzi, igaza van, ne hagyja magát: nyugodtan szálljon szembe a biztosítóval. Valószínűleg győzni fog az igazság” – fogalmazott Berta Vendel.

A lap megkereste az érintett biztosítótársaságot is, hogy miért nem fizették ki Berta Vendel kárát a rendőrségi vizsgálat lezárulta után, miért volt szükség pereskedni ahhoz, hogy a károsult hozzájusson a neki jogosan járó összeghez, de egyelőre nem kaptak választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4