szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ismeretlen 1,3 miliárd forintnyi dollárt fizetett, hogy együtt ebédelhessen Warren Buffett milliárdossal. A pénz jótékony célra megy.

Rekordösszeget, több mint 4,5 millió dollárt (1,3 milliárd forintot) ajánlott fel egy licitáláson egy ismeretlen egy ebédért Warren Buffett amerikai milliárdos üzletemberrel. Az online aukcióval a Glide Alapítvány számára gyűjtöttek pénzt, amely San Franciscó-i hajléktalanokon segít. Az eBayen megrendezett árverés péntek este zárult. A magát felfedni nem kívánó győztes 4 millió 567 ezer 888 dollárral nyerte a licitálást.

A korábbi rekord a 2012-ben és 2016-ban elért 3,5 millió dollár (egymilliárd forint) volt. Az Omahából származó Buffett huszadik éve vesz részt az aukcióban, amelynek győztese vele költhet el egy ebédet, és közben személyesen tárgyalhat a filantróp befektetővel, aki a jelenleg a Forbes üzleti magazin szerint a világ negyedik leggazdagabb embere 82,7 milliárd dolláros vagyonával. A 88 éves Buffett a győztest és annak legfeljebb hét barátját látja vendégül a hagyományos New York-i ebéden.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!