szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben az európai vezetők keresik azokat az utakat, amelyek lehetővé teszik a koronavírus-járvány okozta válság utáni gazdasági talpraállást és a megélhetésüket vesztett emberek megsegítését, két európai fintech cég, a Loyaltek és a Paynovate elindította a Unity Card szolgáltatást. Az előre feltölthető kártyával a társadalom egyes rétegeit lehet támogatni, például alkalmas arra, hogy az önkormányzatok segítsék a járvány miatt bezárni kényszerült üzlettulajdonosokat, illetve vállalkozókat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Unity Card kártyák akár közvetlenül is eljuthatnak a kedvezményezettekhez, vagy, a Loyaltek a kibocsátó önkormányzatok, állami szervezetek részére küldi el a kártyákat, amelyek továbbítják a támogatni kívánt/kedvezményezett személyekhez, csoportokhoz – mondta a HVG-nek explains Robert Masse, a Loyaltek alapítója és igazgatója. A Unity Cardot a kibocsátó a meghatározott összeggel bármikor fel-, illetve újratöltheti, és azt is meg lehet szabni, hogy a kártyán lévő pénz hol költhető el, ki lehet például jelölni azokat a kereskedőket, akik veszélybe kerültek a járvány gazdasági következményei miatt.  A kártya hagyományos debit kártyaként működik a kártyatermináloknál. Az érvényességi idő a támogatási célhoz illeszthető, a kedvezményezettek a kártya hátulján található QR kód vagy telefonról elérhető, automatikus hangalapú információ segítségével tudják folyamatosan ellenőrizni, hogy milyen összeg áll rendelkezésre. A Magyarországon is elérhető kártyából eddig Európa szerte mintegy egymillió darabra kértek már ajánlatot.

 A Unity Card kártyák a felhasználók számára teljesen ingyenesek. A Unity Card nem kapcsolódik bankszámlához, így a felhasználóknak bankszámlával sem kell rendelkeznie a használatához.

Robert Masse hangsúlyozta, a kártyát kibocsátó szervezet, intézmény vagy önkormányzat egy extranet oldal segítségével tudja nyomon követni, elemezni és ha szükséges, bármikor módosítani a kártyák használatát, méghozzá valós időben. Ezen az online felületen beállítható a kártyák lejárati dátuma, valamint a felhasználás helye ország, irányítószám, üzleti szektor, vagy akár felhasználási mód szerint (pl. e-kereskedelem, ATM stb.). Ez a technológia tehát jelentős könnyebbséget jelent a támogatások eljuttatására és a támogatási összeg célzott felhasználására a krízis időszakában.

A Unity Card eddig egyebek mellett Németországban mutatkozott már be, ahol a Loyaltek már több tízezer darab kártyát adott át a helyi önkormányzatoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!