szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Varga Mihály szerint a gazdaság sikeres újraindítása miatt önti a közpénzt a vállalatokba a kormány.

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és közepes vállalkozások, mert a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára emelte a keretet – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázatot eredetileg országosan 50 milliárd forintos keretösszeggel hirdették meg.

A VEKOP a vállalkozások technológiai megújulását támogatja. A kormány cégeknek adott közpénzek összegének emelésével Varga szerint a gazdaság sikeres újraindítását szeretné elérni.

Egyszerűsített eljárással megszülettek a VEKOP első támogatói döntései is. Az első nyertesek közül három vállalkozás támogatási szerződését írták alá kedden a Pénzügyminisztériumban (PM) a Dunai Kikötő Kft., a Logipack Packaging Kft., és a Karzol-Trans Kft. vezetőivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Vállalkozás

MNB: Szó sincs recesszióról, növekedni fog idén a magyar gazdaság

Az egyéni vállalkozók aktivitásán látszik, hogy már jövünk ki a válságból – állítja az MNB inflációs jelentése. A jegybank szerint idén nőni fog a GDP, a munkanélküliség az év végére már alig lesz rosszabb, mint a járvány előtt volt, de a béremelkedés lassulásán látszik majd egy ideig a krízis.