szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha a külföldön tartózkodás alatt válik egy ország "fokozott biztonságúvá", az ügyfelet 400 ezer forintig kártalanítják.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Piacra dobták az első olyan csomagot, amely a járványügyi vészhelyzet miatti azonnali hazautazásra szóló garanciákat is tartalmazza csakúgy, mint a karantén intézkedések miatti többletköltség megtérítését, írta közleményében a CLB biztosítási alkusz cég. 

Németh Péter, a cég online értékesítési és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az ajánlat szerint

400 ezer forintig megtéríti a biztosító annak az ügyfelének a költségét, akinek a kiutazása után derül ki, hogy az adott ország vagy régió a COVID-19 járvány miatt kerül fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett, „fokozott biztonsági kockázatot” jelentő országok listájára, és a helyi hatóságok a külföldi állampolgárokat az ország elhagyására utasítják.

A biztosító a szervezés többletköltségét ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni, magyarázta a CLB szakértője. Megtérítik a többletköltséget akkor is, ha a kint tartózkodás alatt az adott helyen hatósági zárlatot vagy területi lezárást vezetnek be. Ez esetben maximum 300 ezer forintot fizethetnek, a szervezés költségeit azonban ezekben a helyzetekben sem tudják garantálni.

Az új csomagban van már "utazásképtelenségre" vonatkozó fedezet is. Ez azt jelenti, hogy „amennyiben a biztosított COVID-19 fertőzésből adódó megbetegedése vagy hatósági karanténba kerülése a szerződéskötés után, de az elutazás előtt következik be, akkor a biztosító megtéríti az út lemondásával, máshonnan meg nem térülő indokolt és igazolt szállás, valamint utazási költséget”, legfeljebb 300 ezer forintig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Már közel 22 ezer zöld rendszámos autó van forgalomban

Már közel 22 ezer zöld rendszámos autó van forgalomban