szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig a magyarországi vendégéjszakák közel fele a fővárosban realizálódik.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Bár a koronavírus-járvány miatt főleg a budapesti turizmus omlott össze, ennek ellenére az Orbán-kormány egy fillérrel sem támogatja a budapesti szálláshelyeket – írja az Mfor.

Katasztrófa a magyar turizmusban: 93 százalékos a visszaesés

A turizmus ágazatban nagy a gond, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének tökéletes úti célok Magyarországon. A kínálat az olcsótól a luxusig megvan, és ha valaki csak a tavakat és a borvidékeket végigjárja, öt évre elég programot talál - mondja Varga G. Gábor, szenvedélyes utazó.

Vidéken ráadásul már szinte az összes szálloda kinyitott, míg Budapesten számos, nemzetközileg is ismert szálloda még zárva van. A turizmust és a szállodaipart a kormány a Kisfaludy-programon keresztül igyekszik menteni, amit eredetileg úgy találtak ki, hogy csak vidéki szálláshelyek pályázhatnak, a legfeljebb 8 szobás szálláshelyének tulajdonosai részt vehetnek egy 60 milliárd forint keretösszegű támogatási programban.

Ennek célja, hogy 28 ezer szálláshely összesen 55 ezer szobájának mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kapjon még ebben az évben, annak érdekében, hogy ezzel is támogassák a magyar kisvállalkozókat a válságból való kilábalásban – így szól a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legutóbbi pályázati felhívása.

Az Mfor hozzáteszi, a támogatási igényt július 15-ig lehet benyújtani, de fővárosi helyek nem pályázhatnak. Úgy fogalmaznak, igaz, hogy a korábbi Kisfaludy-programok is a vidéki helyekre lettek kitalálva, de ezen a koronavírus-járvány után sem változtatott a kabinet. A lap rávilágít arra is, hogy a magyarországi vendégéjszakák 40-45 százaléka Budapesten realizálódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az autó egy BMW, még ha egyáltalán nem is látszik annak

Ez az autó egy BMW, még ha egyáltalán nem is látszik annak

Indonézia évi 250 millió vakcinát fog gyártani, ha beválik a helyben fejlesztett oltóanyag

Indonézia évi 250 millió vakcinát fog gyártani, ha beválik a helyben fejlesztett oltóanyag

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán