szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 1,8 milliárd forint lett a BIF Nyrt. első féléves eredménye, 62 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

62 százalékkal nőtt a tavaly ilyenkorihoz képest a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. idei első féléves profitja – írja a Világgazdaság. Az ingatlancégnek, amelynek a főrészvényese a Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában álló Pió-21 Kft., közel 1,8 milliárd forint volt az adózás utáni eredménye idén január és június között.

A jó eredmény elérését a cég jelentése szerint az segítette, hogy a harsánylejtői építési telkek és társasházi lakások értékesítésével jelentős bevételre tettek szert. Az év elején akvirált Városmajor35 Irodaháznak köszönhetően pedig az ingatlanhasznosítás soron is megugrott a bevétel.

A BIF gyorsjelentése azt is kiemeli, hogy az irodapiacon ugyan nőtt a fejlesztési aktivitás az első félévben, de a járvány miatt a kereslet 38 százalékkal visszazuhant, a bérleti díjak növekedése pedig lelassult. Azt sem zárták ki, hogy egyre több cég áll át tartósan a távmunkára, ami azzal járhat, hogy kisebb irodákra lesz csak igény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Kiürült irodaházak és plázák maradhatnak a járvány után

Irodaházak tömegeit adták volna át 2020-2021-ben, de most, hogy tömegesen állunk át home office-ra, rohamtempóban át kell írni a terveket. Sorra kérnek szerződésmódosítást a plázák üzlethelyiségeinek bérlői is, de a szállodaszobák építését is újra kell gondolni.

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon