szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Dubajban megépülő Emirates SkyCentral egyszerre 10 millió adag oltóanyagot tud kezelni.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Elkészült a világ első olyan logisztikai központja, amelyet kimondottan a majdani koronavírus elleni vakcina globális elosztására alakítottak ki, írta közleményében az Emirates légitársaság.

Itt fogadják majd a gyártóktól légi úton érkező vakcinákat, amelyeket speciális hangárokban tárolnak majd, és az elosztás után továbbszállítanak.

A központ 4 ezer négyzetméteres, gyógyszertárolásra kialakított raktáraiban egyszerre 10 millió adag oltóanyagot tudnak kezelni állandó, 2-8 fokos hőmérsékleten.

A ki- és berakodást is úgy alakították ki, hogy a repülőgépek rakterétől a speciális raktárakig történő szállításig ugyanezt a hőmérsékletet biztosítják a vakcinák számára. Dubajból egyébként a világ lakosságának kétharmada elérhető 8 órán belüli repülőúttal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Már öt koronavírusos kosaras van az EB-selejtezőre készülő magyar válogatottnál

Már öt koronavírusos kosaras van az EB-selejtezőre készülő magyar válogatottnál