szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Növekedni tudott a kiskereskedelmi forgalom november első felében, még úgy is, hogy a lezárások miatt sok bolttípusban zuhant a forgalom.

4 százalékkal volt magasabb a kiskereskedelmi forgalom idén november 1-je és 13-a között, mint tavaly ugyanilyenkor – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Ezek még nem a végleges adatok, csak az online pénztárgépek számai alapján állították össze őket.

Az így is látszik, hogy a gyógyszertárak forgalma óriásit nőtt: 34,8 százalékkal többet vásároltak ott, mint egy évvel korábban. A vegyesboltok forgalma 12 százalékkal nőtt, az élelmiszerboltokban pedig 6,8 százalékos volt a növekedés.

A vendéglátás – természetesen a járványügyi lezárások miatt – 28 százalékkal esett vissza, és 20 százalékos zuhanást mértek a kulturális cikkeknél is. Egyéb háztartási termékekből 16,4 százalékkal esett vissza a forgalom, a benzinkutakon pedig 7,1 százalékkal kevesebbet vásároltak.

Az, hogy külföldi turisták nem érkeznek, és a külső kerületekből is kevesebben járnak be dolgozni a home office miatt, a budapesti belső kerületek boltjainak forgalmát csökkenti. A leginkább a budapesti agglomerációban és az ország keleti részében nőtt a forgalom.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nem tetszik az ügyészségnek, hogy az Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatóját csak pénzbírságra ítélték

Nem tetszik az ügyészségnek, hogy az Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatóját csak pénzbírságra ítélték

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt