szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevés a túléléshez az eddig felajánlott kormányzati segítség az ágazat szereplői szerint.

Február elseje és május 31-e között az állami és önkormányzati ingatlanok esetében nem kell a bezárt vendéglátóhelyeknek, konditermeknek bérleti díjat fizetni – ez a legújabb kormányzati intézkedés, amellyel a nehéz helyzetbe került ágazatot igyekeznek segíteni. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó Csőrgics Mátyás azonban kiemeli: 2-3 százalék lehet ágazati szinten az ilyen ingatlanok aránya, így ez nem igazi mentőöv. A Budapest Éjszakai Nagykövetségének alelnöke szerint már így is sokan kaptak kedvezményt a bérleti díjból.

Kovács László, a Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint ez a segítség, akárcsak az ugyancsak a héten bejelentett 10 millió forintos ingyenhitel kevés a túléléshez. Szerinte vissza nem térítendő támogatásra is szükség lenne, ellenkező esetben a vállalkozások adósságspirálba kerülhetnek.

További részletek az RTL Klub Híradójában:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Kurdisztán székhelyén, Erbílben celebrált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben celebrált szentmisét Ferenc pápa

Doku360: Imádkozás helyett inkább edzeni fogok a szerzeteseknél

Doku360: Imádkozás helyett inkább edzeni fogok a szerzeteseknél