szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Qatar Airways Dohába tartó gépén mindenki, még a személyzet is be volt oltva.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Útjára indult kedden a világ első olyan repülőjárata, amelyre kizárólag beoltott utas, illetve személyzet szállhatott fel. A kérdéses gép a Qatar Airways járata volt, amely Dohába tartott.

A Qatar Airways azt közölte, hogy a beszállítást végző munkatársai is beoltottak voltak.

A társaság vezérigazgatója, Akbar Al Baker szerint a járattal egy új korszak kezdődik a repülés történetében.

A Qatar Airways munkatársainak oltásához a katari kormány biztosította a vakcinákat. A társaság elmondása szerint naponta több mint 1000 oltóanyagot kapott, kimondottan azért, hogy dolgozóit védeni tudja a koronavírustól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Nem tabu a 16 évesek oltása, csak vakcina kell hozzá

Az operatív törzs véleményét várja a miniszterelnök a fiatalok oltásáról, és Magyarországon már most van olyan engedélyezett vakcina, amivel lehet a 16 év felettieket is oltani. Kevesebb mint 200 ezer emberről van szó, viszont a középiskolák és így az egész társadalom védelméhez talán hozzájárulhatna egy ilyen lépés – feltéve, ha elegen regisztrálnak.

Kránicz Dorottya Élet+Stílus

Most emberéletekbe kerülhet, ha nem hiszünk a tudománynak

Bár a kormány épp komoly átoltottsági mérföldkövet készül ünnepelni, és mindenhol sorokat látunk az oltópontok előtt, sokan vannak még mindig, akik nem kérnek a vakcinákból, például azért, mert nem hisznek a vírusban sem. A társadalmi átalakulások, a politikusok által felkarolt konteók, az áltudományos doktrínákat terjesztő influenszerek és a közösségi médiában kihangosodó post truth kommunikáció együttesen vezetett oda, hogy ezek az emberek a tudósokban a háttérhatalmak által megvásárolt bérgyilkosokat látják.

Kórházreformra készülhet a kormány

Kórházreformra készülhet a kormány

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Tízezrek dilemmája: Menjen-e iskolába a gyerek, ha kötelező, de nem biztonságos?

Tízezrek dilemmája: Menjen-e iskolába a gyerek, ha kötelező, de nem biztonságos?