szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rádió a frekvenciájáért pereli a hatóságot.

Megérkezett a Fővárosi Törvényszékhez a Klubrádió kereseti kérelme – írja a Media1 a törvényszéki sajtószolgálat közleménye alapján. A közlemény szerint 2021. április 9-én érkeztette a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma a Klubrádió Zrt. keresetét, melyben pert kezdeményezett a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen amiatt, hogy érvénytelennek minősítette a Médiatanács a Budapest 92,9 MHz frekvenciára kiírt pályázatra adott ajánlatot.

Nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa március elején a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlata is érvénytelennek bizonyult. A Médiatanács indoklása szerint a Klubrádió pályázata több szempontból sem felelt meg a pályázati előírásoknak, a nyilvános cégadatok vizsgálata alapján ugyanis “megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene. De hibásnak ítélték a lényegi műsortervet is, ami “nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el.”

Az elvett frekvencia pályáztatása a kezdetektől színjáték volt – reagálta a Klubrádió. A közleményben pontról pontra vették végig, miért gondolják úgy, hogy az üzleti tervük valójában megalapozott volt, pályázati anyagukból pedig kitűnt szerintük, hogy nemcsak a Klubrádió gazdálkodása, hanem a mérlege is egyensúlyba kerül rövidesen.

A Klubrádió február közepe óta online sugározza adását.

Április elején ideiglenes jellegű kereskedelmi szerződés megkötéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciájára vonatkozóan – derült ki a szervezet közleményéből. A döntés értelmében a szolgáltató május 3. és október 29. között a Spirit FM néven hallható szolgáltatását sugározza majd korábban a Klubrádió által használt fekvencián, a 87,6 MHz közösségi használatáról pedig lemondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!