szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Klubrádió volt az egyetlen pályázó, úgyhogy egy ideig még senkié sem lesz a 92,9-es frekvencia. Az NMHH gazdasági és műsortervi problémákkal indokolta a döntését.

Nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlata is érvénytelennek bizonyult - áll az NMHH közleményében. A döntés ellen a pályázó tizenöt napon belül jogorvoslattal élhet.

A Médiatanács indoklása szerint a Klubrádió pályázata több szempontból sem felelt meg a pályázati előírásoknak, a nyilvános cégadatok vizsgálata alapján ugyanis “megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene. A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő.”

De hibásnak ítélték a lényegi műsortervet is, ami “nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el.”

A Médiatanács ezért inkább senkinek nem adta oda a 92,9-as budapesti rádiófrekvenciát.

Érdekes, hogy Kovács Zoltán ma nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Klubrádió ügyéről írt angolul annak apropóján, hogy az Európai Parlamentben is vitáztak a magyar sajtószabadságról. Ebben azt írta, a magyar sajtószabadság igenis rendben van, és bizonyítékként hozta fel, hogy továbbra is van esélye megmaradni a Klubrádiónak.

A döntés pedig ekkorra már órák óta megszületett: szerdán már lehetett tudni, hogy van eredmény, de az NMHH nem árulta el egészen mostanáig, mi az.

A Klubrádió február közepe óta online sugározza adását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Karácsony: Lemondhat az atlétikai világbajnokságról Budapest, ha nem épül meg a Diákváros

Karácsony: Lemondhat az atlétikai világbajnokságról Budapest, ha nem épül meg a Diákváros