szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig 700 BKV-s dolgozót oltottak be soron kívül.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Több mint 2 ezer dolgozó volt, illetve van karanténban és 22 kolléga halt meg a koronavírus miatt – írja a BKV sajtóirodájára hivatkozva az Index.

Majd egy hónapja még arról számolt be a fővárosi cég, hogy 500 dolgozójuk volt karanténban, 1750-en estek át a betegségen és 9-en haltak meg a vírus okozta betegség miatt, vagyis azóta 13 ember elhunyt.

Müller Cecília országos tiszti főorvos március 24-én közölte, hogy beoltják a BKK dolgozóit is soron kívül. A BKV szerint az általános oltási terv alapján beoltott munkavállalóik mellett eddig 700 dolgozójuk kapott lehetőséget oltásra.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!