szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kötvényekért 5 milliárd forint névértéken nyújtottak be ajánlatot a befektetők. Kosztolánczy György vezérigazgató szerint a pénzből külföldi akvizíciókra is lehetőségük nyílik.

Az Otthon Centrum 2,9 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában – közölte az ingatlanközvetítő hálózat. Tízéves futamidejű, fix kamatozású, 2,62 százalékos hozamú kötvényeket hoztak forgalomba.

A kötvénycsomagra 5 milliárd forint névértéken nyújtottak be ajánlatot a befektetők a Budapesti Értéktőzsdén tartott aukción.

A közleményben Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója elmondta, hogy sikeresnek értékelik a kötvénykibocsátást, hiszen a meghirdetett mennyiséghez képest számottevően több ajánlat érkezett. 

A kötvénykibocsátásnak köszönhetően erősödhet vezető szerepük és tőkeerős cégként külföldi akvizíciós tevékenységre nyílik lehetőségük – részletezte Kosztolánczy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!