szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásoknak köszönhetően az áprilistól június végéig terjedő időszakra mindössze 5-6 millió utassal számol a légitársaság.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az eddigi legnehezebb pénzügyi évén van túl a Ryanair – jelentette be a légitársaság, miután nyilvánosságra hozta a negyedéves eredményeit. Az adatokból kiderült, tavaly a lezárások, illetve a korlátozások miatt mindössze 27,5 millió utast szállítottak, ami messze elmaradt a 2019-es 148,5 milliótól.

A március 31-én zárult pénzügyi évben a Ryanairnek 81 százalékkal lett kevesebb bevétele (1,64 milliárd euró), mint egy évvel korábban, ennek megfelelően a veszteség is vaskos lett, 839 millió euró. Érdemes visszatekinteni az egy évvel korábbi adatra: akkor 1,13 milliárd eurós profittal zártak.

Az idei kilátások sem túl rózsásak a cégnél a koronavírus-járvány miatt, hiszen bizonytalan, hogy egyes országok mikor oldják fel az utazási korlátozásokat. A második negyedévre így mindössze 5-6 millió utassal számolnak, míg az év egészére nem tudtak előrejelzésekbe bocsátkozni. Úgy vélik, a korábban meghatározott 80-120 millió fős utassáv alsó határához lehet közelebb az a szám, ami elvárásként megfogalmazható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!