szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra elindítja forgatókönyvírói mentorprogramát a ContentLAB, ahol mások mellett a Rém rendes család írója is besegít majd a közös munkába. A kurzusra idén tizenkét helyet hirdettek meg, külön érdékesség, hogy a pályázóknak egyetlen napja lesz a felvételi feladat elkészítésére.

Már a hazai sorozatok piacán is érezhető a felélénkülés (főleg minőségben) az elmúlt években, ami annak fényében nem meglepő, hogy néha jóval több kreativitást fedezhetünk fel egy-egy minőségi sorozatban, mint egy mozifilmben.

A ContentLAB csapata arra szövetkezett, hogy Magyarországon is lehetőséget biztosítson a tehetséges forgatókönnvíróknak, akár nemzteközi terepen is. Idén már másodjára indítják el mentorprogramukat, melynek  célja felfedezni az írói tehetséget, az újító gondolkodásmódot, és létrehozni egy nemzetközi piacon is helytálló csapatot.

Az idei programban olyan szakembereket találunk majd a mentorok között, mint a Rém rendes család vagy a Sentinel - Az őrszem vezető íróját John Vorhaust, de a tehetségek munkáját segíti majd Sixx, a comment.com, illetve Winnie a sorozatjunke.hu írója is.

Az első „osztály” februárban indult, akkor 714 jelentkező közül választották ki a legjobb tizenkettőt, közülük négy írót a ContentLAB mára állandósított, ők ősztől forgatókönyvíróként dolgoznak hazai és külföldi projekteken.

Az első program eredményeként két sorozat egy-egy évada is megszületett. A Láthatatlan seb a 19. századi Osztrák-Magyar Monarchia területén játszódó krimisorozat. A Wannabes pedig egy mai, budapesti menedzsment ügynökség mindennapjain keresztül mutatja be a sztárok életét. A sorozat pilotját ősszel forgatják.

A ContentLAB első osztálya
©

Az amerikai mintára épülő ösztöndíjprogram egyik különlegessége, hogy a felvételi feladat elkészítésére csupán 24 óra áll a jelentkezők rendelkezésére. A feladat leírása és a kritériumok 2015. szeptember 3-án reggel 9 órakor kerülnek ki a www.contentlabfactory.com oldalára, az elkészült írásokat pedig másnap reggelig lehet beküldeni.

A 30 legjobbnak ítélt pályázót szóbeli meghallgatásra hívják, közülük kerül majd ki a végső 12 mentorált, akik esti képzésen, tehát akár egyetem vagy munka mellett díjmentesen tanulhatnak, valódi projekteken dolgozhatnak, sőt havi 80.000 forint fizetést is kapnak.

A szervezők a korábbi programhoz képest több újítást is bevezettek: egyrészt ezúttal 6 költségtérítéses helyet is biztosítanak, másrészt pedig a képzés egyből egy kétnapos workshoppal kezdődik, majd a következő napokban a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy prezentálják saját koncepcióikat a mentorcsapat előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!